Sunday 14 August 2016

Kaip plauti ir prižiūrėti makiažo šepetėlius?



Ar tu turi tris ar tris dešimtis makiažo šepetėlių tikrai žinai tą puikų jausmą matyti juos švarius kiekvieną kart prieš darant makiažą. Purūs, švelnūs ir švarūs šepetėliai yra neatsiejama dalis, kad makiažas būtų nepriekaištingas ir higieniškai atliktas. Jei tu daraisi makiažą tik sau - bent kartą į savaitę, kaip nieko, yra privalu išsiplauti šepetėlius (pagalvok apie visas bakterijas kurios kaupiasi ir gyvena šerelių viduje, aha ir galvojai iš kur tie spuogeliai ant veido?)
Atliekant makiažą sesei, mamai, draugei ar profesionaliai - šepetėliai turėtų/privalo būti plaunami ir dezinfekuojami prieš kiekvieną žmogų/klientą.

Purvini makiažo šepetėliai laukia būti išplauti
Bent jau man plauti šepetėlius yra šiek tiek kaip terapija. Trinam, putojam, perplaunam, skalaujam po tekančiu šiltu vandeniu ir galvojam apie galinį rezultatą (arba galvojam kiek daug jie šiandien matė, kiek veidų ir akių išdažė)
Viską darom savo delne ir su pirštais arba specialia pirštine, kuri yra tikras išsigelbėjimas plaunant daug ir dažnai. Man pasisekė, mano vintažinė vonios kriauklė turi išskobtą muilinę su grioveliais, tai ypač gelbsti plaunant šepetėlius.
Geri ir kokybiški šepetėliai yra nepigūs darbo įrankiai, jau vien dėl to didelis dėmesys turėtų būti kaip juos plaunam ir prižiūrim. Puikiai tam tinka švelnus vaikiškas šampūnas (pamišk indų ploviklį) arba tam skirtos priemonės - dezinfekuojantys šepetėlių plovimo skysčiai, muilas. Bent jau aš mėgstu pirmiausia išplauti vaikišku šampūnu, o poto dar kartą perplauti dezinfekuojančiu skysčiu. Indų ploviklis gali būti naudojamas tik sunkiai pašalinamoms priemonėms ant sintetinių šerelių kaip pvz. blizgučių klijai ar sunkūs aliejai.
Bėje, turint daugiau laiko galima dar ir plaukų kondicionieriumi/balzamu suvilgyti. Naudojimas ir nauda kaip ir plaukams.

Barbara Hofmann, MAC dezinfekuojantys makiažo šepetėlių plovikliai. Vaikiškas šampūnas.


Džiovinam tik suguldę šepetėlius, taip visas vanduo/drėgmė išbėgs ir neužsistovės šepetėlio suklijavimo dalyje (šaknyje), užsilikęs vanduo minkština klijus, kas pasekoje gali paleisti plaukelius (kam reikalingas plikas šepetėlis)
Man patinka suguldyti ant storo rankšluosčio perdengto servetėle.

Tikiuosi patiko mano šepetėlių priežiūros įrašas, norėčiau išgirsti apie jūsų atrastas puikias priemones šepetėlių priežiūrai.

  Dalia x

No comments:

Post a Comment