Sunday 24 September 2017

6 Būdai Mėgautis Rudeniu


Kad ir kiek man patinka vasara ir šiluma aš visada paslapčia ir su džiugesiu laukiu rudens. Nuostabus ir pilnas ramybės metas kai visi sugrįšta į savo vėžes ir vėl gali užsiimti darbais kuriuos pametė per nuolatines vasaros išvykas gaudant saulę, vandens pramogas ir ilgus vakarus gamtoje.

LAIKAS SAU

Rudenį tikrai gyvenimas patampa ramesnis, galime sustoti ir jau nebesivaikyti dar vienų atostogų/išvykos. Žinoma, pastarosios yra labai reikalingos, bet nežinau kaip jūs, aš visiškai pametu galvą vasarą. Norisi bėgti, eiti, važiuoti ir jokiais būdais neužsibūti namie. Dėl tokio aktyvumo nelieka laiko sau, kad tiesiog pasidžiaugti vienatve, ramybe, mus supančiais daiktais ir apgalvoti kažkokius būsimus planus ar ateities įvykius. Atėjęs ruduo leidžia mums vėl pasijusti savimi, įsiklausyti ko mes norime ir tiesiog skirti laiko sau.

PLANUOTI IR ORGANIZUOTI

Jei ir manai, kad tavo gyvenimas paprastas ir pilnas rutinos - planuoti ir organizuoti savo laiką ir įvykius yra naudinga. Daugelis mes sakom - po naujų metų darysiu tą ir tą, ateinantį pavasarį jau turėsiu kažką, o kitą vasarą važiuosiu ten ir ten. Tad dabar, kai gyvenimas šiek tiek sulėtėja, mes galime pradėti dėlioti savo būsimus darbus, išsikelti sau tikslus ir sistemingai organizuoti savo laiką ir veiklą. Kad ir kokios idėjos ateina, viską geriausia užsirašyti ir pasižymėti.

GROŽIO RITUALAI

Valio, tamsūs ir šalti vakarai mus kviečia grožio procedūroms. Begalo malonu vėsų rudens vakarą įlipti į karštą vonią, galbūt įsidėti druskos ar aromatinio aliejaus dar didesnei prabangai. Taip, kaip vasarą nebuvo kada pasirūpinti savimi, taip dabar turime visą laiką grožio ritualams. Ilgi vakarai mane šaukia veido procedūroms. Lėtas ir kruopštus makiažo nuvalymas vakare yra pati geriausia meditacija. Veidas tikrai padėkos už skirtą laiką jam. Pamylėk save dar labiau - užsirašyk salone viso kūno masažui. Paliksi ypač pakylėta, pripildyta naujų minčių ir įkvėpimo.

IŠSIVALYK

Daug būdų yra kaip galime mes savo aplinką išsivalyti. Perleisti nebenešiojamus drabužius tam kam jie būtų reikalingi, atsisakyti senų ir nebenaudojamų daiktų. Nebeužsiimti veikla, kuri nebeteikia malonumo. Nebesusitikinėti su žmonėmis, kurie dvasiškai mūsų nebetenkina ir prie viso to dar siurbia mūsų energiją. Ištrinti savo socialinių tinklų draugus, prasivalyti ilgą sarašą žmonių kuriuos jūs sekate virtualioje erdvėje, bet matote, kad tai jums neprideda jokios gyvenimiškos vertės. Toks išsivalymas labai gerai nuteikia ir prideda daugiau laiko jūsų dienoje.

POMĖGIAI

Ruduo yra geras laikas surasti naujų pomėgių (hobių) ar grįšti prie buvusių, kuriuos apleidom per vasarą. Pradėti sportuoti ar išmokti kažką naujo - siūti, megsti, lankyti įvairius kursus, pvz. išmokti naują ar seną kalbą, užsirašyti į makiažo pamoką sau. Daugiau skaityti yra vienas iš daugelio pomėgių, kurį taip lengva apleisti. Vėsūs vakarai traukia mus į virtuvę gaminti stipresnių patiekalų. Aš turiu begalę kulinarinių knygų ir žinau ruduo, ir vėliau žiema yra tinkamas metas bandyti naujus receptus. 

MIEGAS

Jei nėra noro nė vienam iš aukščiau - visada yra miegas, kuris sugeba išspręsti visas problemas. Rudenį mes norim ir galim sau leisti - ilgiau pamiegoti. Miegas suteikia grožio, išvalo blogas mintis ir tiesiog padeda sudėlioti gyvenimą į tinkamas vietas. 



Pasidalink ką tau patinka rudenį veikti. Kaip tu mėgaujiesi rudeniu?







No comments:

Post a Comment