Tuesday 20 February 2018

7 Grožį Puoselėjantys Maisto Produktai


Daugelis žinome, kad subalansuota mityba itin svarbi mūsų sveikatai bei gerai savijautai, tačiau gražiai odai, plaukams ir nagams lygiai taip pat svarbu, ką valgome. Yra keletas maisto produktų, kurie ypač prisideda prie geros mūsų išvaizdos.

Ir aš su malonumu noriu pristatyti mano blogo svečią - dietistė Živilė Dumbraitė, kuri noriai pasidalino savo sąrašu - 7 produktai mūsų grožiui. Studijuojanti ir dirbanti Živilė turi begalę veiklų: ji sportuoja ir groja smuiku, turi verslą ir rašo įdomų tinklaraštį Facebook platformoje Mėgaukis Gyvenimo Skoniu. Ir dar prie visa to, kuo aš labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi Živilė yra mano tolima giminaitė ir šį faktą aš atsekiau tik prieš 4 metus :-)

MORKOS

Morkose gausu vitamino A, kuris reguliuoja riebalų išsiskyrimą odoje bei padeda mažinti spuogų atsiradimą.

LAPINIAI GARBANOTIEJI KOPŪSTAI (angl. KALE)

Šie kopūstai turtingi beta-karotenu ir karotenoidais (antioksidantais), taip pat juose daug vistamino A ir kalcio. Ši daržovė puikiai veikia detoksikuojančiai - valo visą blogį iš mūsų organizmo. Lapinį kopūstą galite naudoti žaliesiems kokteiliams, gardinti salotas, sriubas ir kitus patiekalus.

KIAUŠINIAI

Kiaušiniai yra super produktas, juo galima mėgautis bet kuriuo paros metu, nes tai puikiai pasisavinamų baltymų šaltinis. Be to, kiaušiniuose gausu biotino, kuris padeda stiprinti nagus.

ŽALIOSIOS PUPELĖS

Jose gausu silicio - įvairiais tyrimais įrodyta, jog šis mineralas stiprina plaukus, jie tampa vešlesni ir storesni. Žaliosios pupelės puikiai tinka garnyrui prie mėsos ar vietoje sveiko užkandžio.

OBUOLIAI

Jei valgyti obuolius - tik su luobele. Obuolių procianidinas - antioksidantas iš žalių obuolių žievės - padeda sustiprinti ir padidinti plaukų apimtį. Šis antioksidantas yptingai skatina plaukų epitelio ląstelių augimą. Jis taip pat prailgina plaukų gyvavimo ciklą. Todėl jei nori ilgų ir gražių plaukų, užkandžiams rinkis ekologiškus žalius obuolius.

LAŠIŠA

Kokybiška ir ekologiška riebi žuvis - tai pagridinis Omega 3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Omega 3 ne tik suteikia odai daug drėgmės, bet ir mažina egzemos bei dermatito požymius, tad jei nori elastingos bei spindinčios odos - valgyk lašišą bent du kartus per savaitę.

SĖKLOS

Moliūgų, saulėgražų, linų sėmenų, kanapių - visos sėklos yra tobulas draugas gražiai odai ir puikiai figūrai. Jose gausu seleno, vitamino E, magnio ir baltymų - visos šios medžiagos dalyvauja kolageno gamyboje, užtikrina odos drėgnumą, padeda kovoti su spuogais, išvalo iš organizmo šlakus bei toksinus. Gardink sėklomis salotas, sriubas bei glotnučius.  

Taigi didelis ačiū Živilei, kad pasidalino su mumis šiais grožio produktais. Nežinau, kaip jūs, bet aš tai visada po tokių straipsnių noriu pradėti geriau valgyti. Svarbiausia, kad visi produktai lengvai randami mūsų parduotuvėse. Ir jeigu turite savo 'grožio produktą' prašau pasidalinkite!






1 comment:

  1. Pritariu, kad grožio paslapčių reikia ieškoti natūraliuose dalykuose. Juk mes esam gamtos vaikai, tai ir mūsų grožio paslaptys, manau, ten pat slypi. Man visiškas atradimas buvo chia sėklos, kurios labai puikiai man sutvarkė žarnyną. O juk nuo žarnyno ne vien savijauta pagerėja, bet ir odos grožis priklauso. Kaip ir visi kiti natūralūs dalykai, tai nepasijo iš karto, bet po kelių mėnesių galiu laisvai sakyti, kad čia stebuklinga sėkla. Gaila, kad kitų sėklų nelabai galiu vartoti, nes nemažai kam esu alergiška, pradedant riešutais ir baigiant moliūgų sėklomis.. Todėl va su selenu man sudėtinga, o būtent jo man reikia, nes turiu su skydliauke dalykėlių tam tikrų.. Tai tokiais atvejais, manau, berta tiesiog rūpintis savim, kaip išeina. Suradau pirkti tokio seleno, kur sudėtyje yra būtent 100 proc. seleno ir daugiau nieko - https://www.gintarine.lt/vitaminai-ir-maisto-papildai/selen-100-mcg-tabletes-n30/catalogstoredetail.aspx?CatID=PL_850&ID=343817 Tai mano atveju tobulas sprendimas. O jei tik nėra kokių alergijų, tai tikrai gardu patriaukšti tas sėklytes ir gaminti su jomis labai skanu!

    ReplyDelete