Sunday 6 November 2016

Tinkama Veido Odos Priežiūra Šaltuoju Sezonu


Paskutines praėjusias savaites, ateinat vis šaltesniam orui, jau pradedame pajusti pirmuosius savo veido odos pokyčius. Daug sausesnė, lengvai šerpetojanti, ne tokia skaisti ir spindinti oda.
Reikia tik kelių pokyčių jūsų veido priežiūros rutinoje, kad oda vėl jaustųsi glotni ir pamaitinta.
Šiam įrašui aš buvau įkvėpta profesionalios veido priežiūros ekspertės, estetikos terapeutės, britės Caroline Hirons neseniai dalintusi įrašu, apie penkis pokyčius mūsų veido odos priežiūros rutinoje rudenio/žiemos laiku. Jeigu tik jūs suprantate angliškai - aš stipriai rekomenduoju sekti jos blogą. Ši moteris tikrai žino apie ką ji kalba ir yra dirbusi su 100+ įvairių kosmetikos firmų (konsultavusi, kūrusi procedūras). Be visa ko ji dar turi ir gerą humoro jausmą, cha, nebūtų britė :-)

Maitinamasis ar drėkinamasis kremas
Kiekvieno oda yra skirtinga, tad ar rinktis drėkinamąji ar maitinamąjį kremą jūs galėsite sužinoti tik panaudoję vieną ir kitą. Išbandę abu, jus galėsite pamatyti kuris daro didesnę naudą jūsų odai, pagal jūsų gyvenimo būdą. Reikėtų pamiršti dabar ypač lengvus, gelinio tipo veido kremus kurie buvo geri vasaros laikotarpiu. Šaltąjį sezoną/Žiemą drėkinimas taip pat yra svarbus, ypač jei didžiają laiko dalį praleidžiate mašinoje ar uždaroje šiltoje patalpoje. Žvarbią dieną, leidžiant laiką lauke - reikėtų rinktis riebius ir maitinamuosius kremus, kurie apsaugos odą nuo šalto ir vėjuoto oro.

Veido aliejai
Dabar būtų pats laikas pradėti juos naudoti ir ikorporuoti į veido odos priežiūrą. Galima rinktis aliejaus pagrindo veido valiklius, tepti veidą aliejumi nakčiai, pačiai sau darytis veido masažus ir netgi porą lašų veido aliejaus naudoti po jūsų pasirinktu veido kremu. Pirmiausia aliejus, poto kremas - kremas sugeba įstumti aliejų į gilesnius veido odos sluoksnius. Oda neturėtų jaustis riebi, jei yra toks pojūtis - vadinasi tepate perdaug aliejaus. Bėje, nevisada teisingai manoma, kad jeigu veido oda riebi tai aliejų reikėtų pilnai atsisakyti. Dažnais atvejais oda, kuri išskiria riebalų perteklių - ištikrųjų yra dehidruota. Tačiau jei iš tiesų esate riebios odos savininkė ar/ir kenčiate nuo spuogelių - reiktų rinktis aliejus tik būtent tokiai, probleminei odai. 

Veido odos valymas
Aš kalbu apie tą, kurį sau atliekame pačios ryte ir vakare (ne saloninį). Nors micelinis vanduo greita ir patogu, tačiau dabar jau būtų pats laikas rinktis riebesnias veido valymo priemones - valantį pienelį, kremą ar aliejinį valomąjį balzamą. Tos, kurios vis dar naudojate makiažo valymo servetėles, oda tikrai neliks dėkinga.
Bėje, kuo anksčiau nuvalysite makiažą/veidą vakare, tuo jūsų odai bus didesnė nauda. Nepalikite iki paskutinės minutės (vienuoliktos/dvyliktos vakaro). Oda intensyviausiai pradeda atsistatinėti jau ankstyvą vakarą, todėl svarbu duoti jai švarų pojūtį kuo ansčiau. Veido ddą gerai nuvalyti, tonizuoti, serumas/aliejus, kremas.

Veido pilingas
Veido šveitimas pašalina seną, suragėjusių ir negyvų lastelių sluoksnį nuo veido paviršiaus. Taip oda yra skatinama atsinaujinti, ji tampa skaistesnė, švaresnė, lygėsnė. Dabar galima rasti prekyboje ne tik įprastų pilingų su aštriom dalelėm, bet ir rūgštinių - kurie saugūs naudoti namų salygom. Po pilingo oda yra puikiai paruošta priimti viską kas poto seka - serumas/aliejus ar veido kremas.

Veido Dulksna
Aš jaučiu didelę meilę veido dulksnom. Drėkina, ramina, atgaivina veido odą. Puikiai tinka naudoti prieš serumą/kremą ar aliejų, tinka veidą atgaivinti ir vidury dienos. Pakeisk tiesiog įprastą vandens dulksną į gėlių hidrolatą, kurie yra praturtinti įvairiais aliejais ir mineralais. Eko kolekcija turi kelių rušių hidrolatų, o šiuo metu aš naudoju nuostabaus kvapo VIVI damasko rožių hidrolatą.


Būtų smagu išgirsti ir jūsų patikrintus veido odos priežiūros būdus!  
              
                      Dalia x


No comments:

Post a Comment